Stekaren är död

Vi är nu inne i en ekonomisk nedgång där varslen står som spön i backen. Till skillnad från tidigare ekonomiska kriser kan vi mycket förenklat skylla på USA och deras oreglerade marknadsekonomi. Mest beklämmande med ekonomiska kriser är att storkapitalet som orsakar ekonomiska kriser alltid klarar sig medan småspararna drabbas hårdare.

Men inget ont utan att det har något gott med sig. Stekarna runt Strureplan, vilka har den idiotiska vanan att spruta ner varandra med Champagne, kommer gå en snabb död till mötes. Jag ser tavlan ”Den döende dandyn” framför mig vilket är märkligt då detta är en mycket vacker tavla. Skriet är dock vackrast men mer om konst i senare inlägg.

Men inget är nytt under solen. Stekarnas föregångare bratsen dog ut i samband med att IT-bubblan sprack i slutet på nittiotalet. I sin tur deras föregångare yuppies tog med sig porshen och rolexklockan till spenderarhimlen i början på nittiotalet, när fastighetsbubblan sprack.

Även de tidigare omåttligt populära modebloggarna kommer nu dö och gå till historien som.. Ja som vadå? Bara ett fåtal kommer överleva, vilka blir de som lyckas fylla bloggen med mervärden som inte har med konsumtion att göra. Detta eftersom konsumtionen enligt modehusen drastiskt minskar varför det blir mindre intressant att läsa om desamma.

Som alla förstår – som följt bloggen - kommer jag varken sakna modebloggarna eller för den delen stekarna och den livsstil dessa representerar. Den ultraytliga livsstilen.

Blondinbella som driver den största bloggen spenderar enligt egen utsago tiotusen till femtontusen kronor i månaden på shopping (?). Återstår att se om hon nu klarar av att skriva om annat än sallader, att-göra-listor, shopping och dagens outfit (kläder). Om inte är hon ett minne blott, saknad av få.

Modebloggen är död. Stekaren är är död. Länge leve den ekonomiska krisen.


Läs hela bloggen här.

Inga kommentarer: