Far åt helvete era Talibaner.

Alla överstepräster kan fara åt helvete! Dessa egoistiska praktsvin besudlar just nu det mesta i media med sina halleluja-tips. Alla dessa självutnämnda specialister som talar om för oss vanliga döda hur vi ska leva våra liv för att bli lyckliga. Det där med att varje människa är unik blir lite för komplicerat. Nä, nä alla människor kan klumpas ihop till en enda stor smetig massa. Ett och samma vinnarrecept och du kan leva lycklig i alla dina dagar. Fakturan kommer som ett brev på posten. Betalas alltid, i slutändan, av oss som ofrivilligt tar del av dessa halleluja-tips. Tro ingenting annat.

Sluta gnäll och stäng av teven, internet, radion, sluta läs tidningar och böcker, säger vän av ordning. Jo, men då måste jag flytta till ett land där jag inte förstår språket, som saknar internet. Det alternativet intresserar mig inte.

Den senaste i raden som serverar sin unika lösning till oss andra som är lite dummare - annars hade vi väll kommit på lösningen själva - är Blondinbella. Läs här och begrunda. Hon behöver dock inte fara åt helvete. För att citera en vän - när vi satt på puben och det var några killar som ville imponera genom att bryta arm med en snygg kvinnlig bartender – som med ett kusligt lugn konstaterade: ”Man får ha överseende med tanke på åldern”. Så sant som det är sagt.

Till alla andra självutnämnda överstepräster, som inte kan skylla på ungt oförstånd, som tagit er rätten att tala om för oss hur vi ska leva våra liv vill jag bara säga: Far åt helvete era Talibaner!

Lyssna inte på profetiorna från dessa överstepräster utan lyssna istället till Din inre röst. Oj, nu satte jag mig själv på höga hästar och blev en överstepräst med en lösning som ska passa alla. Eller inte (?). Min övertygelse är att alla har förmågan att hitta sin unika röst som också kan förändras beroende på var i livet man befinner sig. Därför bör det finnas lika många sätt att leva ett så lyckligt och rikt liv, som livet i sig självt just då tillåter, som det finns människor.

Inga kommentarer: